Masteropleidingen

De faculteit 3mE biedt zes masteropleidingen aan. Al deze masteropleidingen duren twee jaar en worden gegeven in het Engels.

Mechanical Engineering

De masteropleiding Mechanical Engineering geeft je een breed overzicht en goed begrip van alle werktuigbouwkundige disciplines. Deze opleiding leert je na te denken over het hele proces van vernieuwende ideeen en ontwerp tot productie en gebruik.

De masteropleiding Mechanical Engineering bestaat uit vijf tracks, die door de breedte van het vakgebied sterk van elkaar verschillen.

Marine Technology

Tijdens de masteropleiding Marine Technology ontwikkel je een goed begrip van de technische wetenschappen en de verschillende disciplines binnen de maritieme techniek. Daarnaast leer je problemen op te lossen door oplossingen uit de verschillende technische disciplines te combineren.

De masteropleiding Marine Technology bestaat uit twee tracks:

Systems & Control

De masteropleiding Systems & Control besteedt zowel aandacht aan fundamentele als toegepaste aspecten van het analyseren en controleren van dynamische systemen in de breedste zin van het woord. Tijdens de opleiding ligt de nadruk op het multi-disciplinaire karakter van het vakgebied en worden toepassingen getoond uit de werktuigbouwkunde, toegepaste natuurkunde, scheikunde en uit de lucht- en ruimtevaarttechniek.

Biomedical Engineering

De masteropleiding Biomedical Engineering is een multi-disciplinaire opleiding, die inzichten uit de biologie en de medische wetenschappen combineert met gespecialiseerde technische kennis van vakgebieden als elektrotechniek, natuurkunde, materiaalkunde en werktuigbouwkunde.  

Materials Science and Engineering

Als asfalt zich zelf zou kunnen repareren, dan zou al het onderhoud en de bijbehorende overlast niet meer nodig zijn. En als lichtere materialen de huidige zware materialen in auto's zouden vervangen, zou het autorijden veel minder brandstof verbruiken. Deze uitdagingen gaan materiaalkundigen elke dag aan.

Offshore & Dredging Engineering 

De masteropleiding Offshore & Dredging Engineering leidt deskundige professionals op voor een carriere in het ontwerpen en ontwikkelen van gereedschappen en structuren, die worden gebruikt in de offshore-industrie.

De faculteiten EWI, LR en 3mE zijn betrokken bij de Europese masteropleiding European Wind Energy Master (EWEM) samen met partners in Noorwegen (NTNU), Denemarken (DTU) en Duitsland (UniOldenburg).  De faculteit 3mE biedt deze master binnen de track Offshore Engineering aan.

Transport, Infrastructure and Logistics

De faculteit 3mE participeert tevens in de master Transport, Infrastructure and Logistics, een multi-disciplinaire opleiding op het terrein van transport, infrastructuur en logistiek.

 

 

Naam auteur: webredactie 3mE
© 2017 TU Delft

Metamenu