Bacheloropleidingen

Bij de TU Delft heb je keuze uit verschillende bacheloropleidingen. Elke opleiding biedt je na je bachelor de keuze uit een aantal masteropleidingen.

De faculteit 3mE verzorgt drie bacheloropleidingen: Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Klinische Technologie. Daarnaast zijn er een aantal masteropleidingen die aansluiten op deze bachelors.

Werktuigbouwkunde

Werktuigen, gereedschappen, apparaten, machines en fabrieken, dat zijn de dingen die je als werktuigbouwkundige bedenkt, ontwerpt, maakt en verbetert. Allemaal dingen die ons leven – in het bedrijfsleven of als consument – gemakkelijker, veiliger, betrouwbaarder en duurzamer maken. 

De instrumenten en protheses voor chirurgen, windturbines, baggerinstallaties, productie- en assemblagelijnen, computerchipfabricage, elektriciteitsopwekking en de snelle ontwikkelingen in de robotica: werktuigbouwkunde zie je overal. 

Maritieme Techniek

De studie Maritieme Techniek heeft natuurlijk alles met scheepsbouw te maken. Een groot schip is net een zelfvoorzienend dorp en je leert in je ontwerp rekening te houden met alle benodigde voorzieningen. 
Maar een maritiem ingenieur heeft veel meer in de vingers. Het ontwerpen van offshore platforms, het runnen van een rederij, het bouwproces van schepen en het samenstellen van de juiste machine installaties aan boord, net als het nauwgezet     bepalen van de vorm van de romp en schroef en het optimaliseren van de constructie; het is allemaal Maritieme Techniek.

Klinische Technologie

Geavanceerde scans en op maat 3D-geprinte kunstorganen. Medische technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Deze innovatieve behandelmethoden vragen echter om een nieuw soort medisch professional. Iemand met medische én technische kennis, die de brug slaat tussen de techniek en de patiënt.


Links

Naam auteur: webredactie 3mE
© 2017 TU Delft

Metamenu