Contact

Eline van der Kruk

Links

  • Biomechanical Engineering

Ik ga er echt voor

‘Wat ik nu doe is een combinatie van techniek, innoveren, ontwerpen en het menselijk lichaam. Hier zit het allemaal in’

Eline van der Kruk, Nederland’s eerste sportingenieur


Eline van der Kruk volgde een masteropleiding Biomechanical Engineering Design bij de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE). In 2013 studeerde ze cum laude af in de specialisatie ‘Sports Engineering’. Daarmee werd ze gelijk Nederland’s eerste sportingenieur.

Het had niet veel gescheeld of Eline van der Kruk was geneeskunde gaan studeren. “Ik had hoge cijfers voor wis- en natuurkunde, dus was ik al ingeloot. Toen ging ik mee met een vriendin naar een open dag in Delft en daar realiseerde ik me dat ik eigenlijk met innovatie en design bezig wilde zijn”, vertelt Van der Kruk. Op het laatste moment switchte ze naar Industrieel Ontwerpen. Jammer voor geneeskunde, maar een aanwinst voor de ontwerpwereld. Haar idee voor een kussentje-met-speaker-enzuignappen voor op de autoruit – een Tukkie – kreeg van de TU Delft een negen, maar won helaas de Hemaontwerpwedstrijd niet. Maar haar bacheloreindproject – innovatieve oordopjes – was goed voor een UfDImtech Bachelor Grant 2012.

Ondanks de vliegende start zou Industrieel Ontwerpen niet haar eindstation worden. “Na een jaar miste ik de techniek een beetje, IO is niet heel technisch. Dus ben ik er vakken van werktuigbouwkunde naast gaan doen, zodat ik na mijn bachelor kon switchen”. Die switch was naar de master Biomechanical Engineering Design. Daar begon een jaar later de specialisatie Sports Engineering en alles kwam bij elkaar voor Van der Kruk. “Ik liep net een stage op sportgebied in Birmingham. Dat vond ik zo leuk, dat ik besloot over te schakelen. Wat ik nu doe is een combinatie van techniek, innoveren, ontwerpen en het menselijk lichaam. Hier zit het allemaal in”, vertelt ze enthousiast. En ook hier kwam het er weer uit, want met haar afstudeerwerk over een dynamisch model van de schaatsbeweging studeerde ze cum laude af.

Lees verder >>>

© 2017 TU Delft

Metamenu