Prachtige replica van de ‘Toren van Babel’ hangt in onze faculteit

12 juli 2017 door Webredactie 3mE

Kent u de Toren van Babel? Het meest iconische werk van Pieter Bruegel en een van de bekendste werken uit het Museum Boijmans Van Beuningen. U kunt nu een prachtige 3D-geprinte replica bekijken in onze faculteit. Dit internationaal beroemde kunstwerk is zeer populair in Japan. Museum Boijmans leende het schilderij vanaf april uit aan het het Tokyo Metropolitan Art Museum.

Dit gaf Tokyo University of Arts een mooie gelegenheid om in samenwerking met een team van onderzoekers van de afdeling Materiaalkunde, onder wie Joris Dik, te werken aan een reproductie van het kunstwerk in de ‘Study of Babel’. Zij voerden de materiaalanalyse uit van het schilderij. Naast een replica werd er ook een 3D-animatie gemaakt. Zie hier enkele beelden. Afgelopen week overhandigde de Japanse delegatie van de Tokyo University of Arts de replica aan Joris Dik. Wilt u het schilderij ook graag bekijken? Hij hangt op de eerste verdieping van de afdeling materiaalkunde tegenover H-1-200.

Kijk hier het filmpje ‘De toren van Babel reist naar Japan’.