Overlijdensbericht hoogleraar Edward Valstar

18 mei 2017 door Webredactie 3mE

De faculteit 3mE heeft gisteren het droevige bericht ontvangen dat onze zeer gewaardeerde collega Prof.dr.ir. Edward Valstar na het verliezen van een oneerlijke strijd op 17 mei 2017 in Den Hoorn is overleden.

Edward Valstar
* 02-03-1970  -  † 17-05-2017

Edward, geboren in 1970 in Den Haag en afgestudeerd als Werktuigbouwkundige, was hoogleraar bij de afdeling Orthopedie van het Leids Universitair Medisch Centrum. Daar stond hij aan het hoofd van de Biomechanics and Imaging Group (BIG). Aan de Technische Universiteit Delft was Edward Antoni van Leeuwenhoekhoogleraar en werkzaam bij de afdeling Biomechanical Engineering van de faculteit 3mE. Met deze dubbelaanstelling behoorde hij tot het selecte gezelschap van Medical Delta Hoogleraren. Edward Valstar deed onderzoek naar de loslating van heup- en knieprothesen, met als ultiem doel prothesen die een leven lang meegaan. In 2007 ontving hij een Vidi-financiering voor de ontwikkeling van een minimaal invasieve techniek voor het vastzetten van losgeraakte heupprothesen.

Edward is als docent altijd zeer nauw betrokken geweest bij de bacheloropleiding Klinische Technologie. In maart 2016 werd hij Opleidingsdirecteur van deze opleiding. Helaas heeft Edward deze rol veel te kort kunnen vervullen. Edward was een vriendelijke, warme en zeer gewaarde collega en docent. De studenten herinneren zich Edward als een bevlogen man met passie voor zijn vak en een onuitputtelijk enthousiasme. Edward was een inspirerende spreker met veel humor, zo is er één uitspraak die de Klinische Technologie studenten altijd bij zal blijven: “Ik ben bi, bi-universitair.” Dit kenmerkte hem als hoogleraar aan twee universiteiten evenals Klinische Technologie, een studie met twee werelden.

Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw, kinderen, familie, vrienden, collega’s en studenten van Edward. Wij wensen hen allen veel sterkte.

In de hal van de faculteit zal gelegenheid zijn een condoleanceregister te tekenen.

Theun Baller
Decaan Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE)

DirkJan Veeger
Afdelingsvoorzitter BioMechanical Engineering