Nieuwe afdeling Cognitive Robotics (CoR)

08 juni 2017 door Webredactie 3mE

Op 1 juli start de nieuwe afdeling Cognitive Robotics (CoR) binnen 3mE. Deze afdeling brengt belangrijke onderzoekslijnen op het gebied van robotica vanuit diverse afdelingen van 3mE in één afdeling bijeen. De afdeling zal worden geleid door Robert Babuska.

De missie van CoR is om excellent onderzoek en onderwijs te leveren op het gebied van machine perceptie, kunstmatige intelligentie, bewegingsplanning, dynamica, mens-robot interactie en systeemintegratie, met applicaties in robotica, smart industry en intelligente voertuigen. Het onderzoek binnen CoR voert nieuwe onderzoeksmethodes door in fysieke prototypes, om realistische robotica oplossingen te leveren die kunnen functioneren in een complexe dagelijkse omgeving.

De focus van het onderzoek ligt op (van links naar rechts):

• Learning and autonomous control (Robert Babuska)
  • Robot dynamics (Martijn Wisse)
  • Human-robot interaction (David Abbink)
  • Intelligent vehicles (Dariu Gavrila)

De afdeling CoR onderhoudt nauwe banden met RoboValley, Delft Robotics Institute, Delft Transport Institute en daarmee met onderzoekers in andere faculteiten en universiteiten.

De totstandkoming van de afdeling CoR is volgens Robert Babuska een logische en noodzakelijke stap om de samenwerking op het gebied van robotica verder te versterken: “Met CoR gaan we gezamenlijk en missie-gedreven aan het werk om de ontwikkeling van robotica oplossingen in de maatschappij te versnellen. Dit is nuttig en gewenst om de belofte van robotica in te kunnen lossen.’

Voor meer informatie ga naar de website van CoR.