Haptics Lab 3mE boekt weer succes

20 maart 2017 door Webredactie 3mE

Het Haptics Lab van de afdeling BioMechanical Engineering (BME) heeft weer een succes geboekt in samenwerking met afstudeerder Lotte Leufkens. Het Haptics Lab, waar hoofddocent David Abbink aan het roer staat, werkt in nauwe samenwerking met (inter)nationale bedrijven en het Robotics Instituut aan de optimale samenwerking tussen mens en machine met het oog op de alom gebeurende automatisering in de wereld.

Veel onderzoekers die aangesloten zijn bij het Haptics Lab ontvingen eerder al prijzen of aanmoedigingen voor hun werk, lees hier meer.

Drie jaar lang werkte Lotte, onder begeleiding van Delft Enterprises en Yes!Delft aan de CloudCuddle, een opblaasbare bedtent die om een eenpersoons matras past, zodat kinderen de nacht doorkomen zonder zich te bezeren. Vorig jaar won Lotte al de ASN Bank Wereldprijs en dit jaar is ze uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2017 in de Nederlandse finale van de Global Student Entrepeneur Award. Samen met acht andere Nederlandse studentondernemers pitchten zij voor een jury bestaande uit studentondernemers, ervaren ondernemers en scale-up ondernemers. In mei zal Lotte Nederland vertegenwoordigen in de wereldwijde finale in Frankfurt. Lees hier meer.

Lotte Leufkens: ‘ Ik ben erg blij met alle waardering die ik krijg voor mijn ontwerp. Uiteraard was me dit niet gelukt zonder de vrijheid die ik heb gekregen vanuit het Haptics Lab om naast mijn afstuderen aan de slag te gaan met mijn startup. Het begrip en enthousiasme dat ik bij David en mijn mede ‘Haptics Lab-bers’ ervaar is een super motivator voor mij. Als het ons lukt om genoeg financiering binnen te krijgen, wil ik na mijn studie fulltime voor de startup gaan werken.’