16 maart BioDayDelft

09 maart 2017 door Webredactie 3mE

Op 16 maart is BioDayDelft: een middag vol aan biologie gerelateerd onderzoek voor studenten, onderzoekers en professoren van alle faculteiten.

BioDayDelft wordt georganiseerd door negen jonge wetenschappers, waaronder 3mE collega Daniel Tam. “We merkten dat er binnen afdelingen en faculteiten veel biologie gerelateerd onderzoek wordt gedaan. Ik vind het een gemiste kans dat deze mensen te weinig met elkaar in contact staan”, aldus Tam.

Er is geen biologie faculteit of afdeling bij de TU Delft. Toch zijn veel onderzoekers met biologie gerelateerde zaken bezig en zouden zij hierin beter kunnen samenwerken. Het doel van BioDayDelft is mensen samenbrengen om van elkaar te leren en te weten waar men op de campus mee bezig is. Steeds meer wordt samenwerking op interdisciplinair niveau gestimuleerd. Het bevorderen van multidisciplinair onderzoek kan positief uitwerken bij het zoeken naar financiering voor projecten. Deelname aan BioDayDelft kan hierin een grote bijdrage leveren.

Kom naar BioDayDelft om te delen en te horen over nieuwe en spannende wetenschap, raak geïnspireerd en plant de zaden van de volgende generatie van het wereldwijd toonaangevende biologie gerelateerd onderzoek aan de TU Delft. Tijdens het event wordt naast het netwerken en kennis delen, ook de opening van de Beijerinck Museum in het Science Center gevierd, als onderdeel van de TU Delft 175 – Technology for Life.

U kan aanmelden voor deze tweede BioDay Delft door te klikken op deze link of de knop Register here op de website van BioDay Delft. Aanmelden is vereist. Iedereen die verbonden is aan de TU Delft kan zich voor BioDay Delft aanmelden, van studenten (bachelor, master, promovendi) en postdocs tot hoogleraren en ondersteunend personeel.

Programma:
13:00     Registratie in het Science Centre (Mekelzalen)
14:00     Inleiding door em. prof. Gijs Kuenen, gevolgd door een keynotelezing door prof. Ron Fouchier van het Erasmus MC getiteld ‘Virus discovery and characterization, a century after Beijerinck’
15:00     Poster-soundbites
16:00     Postersessie