Lustrum 175 jaar

Vrijdag 13 januari was het zo ver, tijdens de Dies Natalis vond de aftrap plaats van het 175 jarig bestaan van de TU Delft. Om dit lustrum te vieren staat Delft 175 dagen lang in het teken van het thema Technology for Life; technologie geïnspireerd door de natuur, die ons begrip van het levende vergroot en de kwaliteit van ons leven verbetert.

Van 13 januari tot en met 6 juli zijn er op en rond de campus allerlei activiteiten voor en door studenten, medewerkers, alumni, bedrijven en Delftenaren. En natuurlijk is 3mE er ook bij! Momenteel werken we hard aan de invulling van onze deelname.

Zodra alles gereed is vindt u onze activiteiten ook op de website van het lustrumprogramma. Hieronder volgt alvast een voorlopig programma:

Ontwerpwedstrijd Robohopper

Ieder jaar organiseert de faculteit een ontwerpwedstrijd voor eerstejaars Werktuigbouwkunde. Dit jaar is er in het kader van het lustrum “Technology for Life” een speciale editie. De studenten maken een robohopper, een springrobot, die geïnspireerd is op springende beesten in de natuur. De ontwerpwedstrijd vindt op 21 juni plaats. Lees verder

Filmfestival

TU Delft Technology for Life Filmfestival – Filmhuis Lumen met diverse 3mE-wetenschappers, 8 - 14 juni 2017
Films over wetenschap in Filmhuis Lumen in Delft. De wetenschapper leidt de film in en blijft na de film voor een discussie over het thema van de film. Zie hier het overzicht van de films.

TU Delft Research Exhibition

Veel 3mE-onderzoekers doen mee aan de driedaagse TU Delft Research Exhibition, de grootste wetenschappelijke expositie van Nederland met dit jaar 175 visuele en interactieve onderzoeksprojecten. Lees hier welke 3mE’ers hun onderzoek presenteren. Bezoekers uit het bedrijfsleven kunnen deelnemen aan een campustour bij 3mE. Deze tour leidt de deelnemers langs belangrijke en interessante faciliteiten en onderzoeksopstellingen van onze faculteit.

Super Hero Science

En kent u Barry Fitzgerald? Hij is onderzoeker bij P&E en houdt zich daarnaast bezig met Super Hero Science. Op het IFOT legt hij uit welke plausibele wetenschap er steekt achter de onsterfelijke, vliegende, supersnelle en onzichtbare superhelden en hun gadgets. Barry en zes topsprekers vertellen o.a. over het zogenoemde ‘spidersilk’ van Spiderman dat wij tegenwoordig ook kunnen maken en de ‘kogelvrije menselijke huid’ die weleens de basis zou kunnen leggen voor een echte Iron Man.