Lustrum 175 jaar

Vrijdag 13 januari was het zo ver, tijdens de Dies Natalis vond de aftrap plaats van het 175 jarig bestaan van de TU Delft. Om dit lustrum te vieren staat Delft 175 dagen lang in het teken van het thema Technology for Life; technologie geïnspireerd door de natuur, die ons begrip van het levende vergroot en de kwaliteit van ons leven verbetert.

Van 13 januari tot en met 6 juli zijn er op en rond de campus allerlei activiteiten voor en door studenten, medewerkers, alumni, bedrijven en Delftenaren. En natuurlijk is 3mE er ook bij! Momenteel werken we hard aan de invulling van onze deelname.

Zodra alles gereed is vindt u onze activiteiten ook op de website van het lustrumprogramma. Hieronder volgt alvast een voorlopig programma:

Een bijzondere 3mE-ontwerpwedstrijd van werktuigbouwkunde, geheel in het teken van het lustrum- 21 juni 2017
Op 21 juni staat, in het kader van het lustrum, een bijzondere editie van de ontwerpwedstrijd voor eerstejaars studenten Werktuigbouwkunde op het programma.  Met welk thema de studenten aan de slag gaan, blijft nog geheim tot 15 februari. Het belooft een spectaculaire editie op een bijzondere locatie te worden.

3mE eet mee – verschillende data
In het kader van het lustrum van de TU Delft organiseren de studieverenigingen van de faculteit 3mE zogeheten ‘3mE Eet Mee Diners’. Variscopic beet eind maart het spits af en nodigde de nieuwe opleidingsdirecteur van Klinische Technologie, Jaap Harlaar, uit. Binnenkort zijn Leeghwater en Froude aan de beurt!

TU Delft Technology for Life Filmfestival – Filmhuis Lumen met diverse 3mE-wetenschappers - 8-14 juni 2017
Films over wetenschap in Filmhuis Lumen in Delft. De wetenschapper leidt de film in en blijft na de film voor een discussie over het thema van de film.
Zie hier het overzicht van de films.

3mE Backstage tour – datum wordt later nog bekend gemaakt
In samenwerking met het Science Centre (Startup Science) organiseren we tijdens het lustrum een speciale 3mE Backstage tour waarbij bezoekers langs enkele hoogtepunten in onze faculteit een rondleiding krijgen.

Activiteiten tijdens IFoT- data en invulling worden nog bekend gemaakt
Tijdens het International Festival of Technology organiseert 3mE speciale workshops, o.a. een workshop over biomimicry, materiaalkunde en een workshop speciaal voor ‘beta-meiden’.